AFRd Auto Frame Rate Daemon za 64-bitne Amlogic Procesore

 

Automatska promena brzine kadrova (AFRd) na TV boxovima osigurava da izlaz videozapisa odgovara brzini video snimka kako bi se sa vremena na vreme izbegli preskočeni kadrovi (judder) i videozapisi bili mnogo ugodniji za gledanje, da slika glatko teče na TV ekranu vašeg televizora.

Nažalost kod velike većine TV boxova ova mogućnost nije aktivna ili je nije moguće aktivirati. Daemon brzine AFRd rešava ovaj problem automatskim prebacivanjem video izlaza u okvir videozapisa - npr. 23.976 fps ili 59.94 fps - na Android TV boxovima koje pokreće jedan od 64-bitnih procesora Amlogic, bilo da je to S905, S905X, S905X2, S905X3, S912, S905W i drugim novijim Armv8 procesorima ove kompanije.

Program da bi radio na vašem TV boxu moraju biti uključena root prava, tj. box mora biti pravilno rootovan.

Da još jenom napomenemo AFRd preusmerava vertikalnu sinhronizaciju na Android TV uređaju na čipova AmLogic (samo AmLogic), ostali procesori Rokchip, Allwiner i drugi nisu podržani.
AFRd program je testiran i radi na Androidu 6.0, 7.0, 8.1, 9.0 sa ugrađenim AmLogic čipovima S905, S905X, S905X2, S905X3, S912, S905W i drugim novijim Armv8 procesorima ove kompanije.
Program AFRd koristi određeni broj karakteristika Android-a iz kompanije AmLogic. Međutim, neki "generčki proizvođači" uključuju menjaju karakteristike Android OS, te zbog toga AFRd ne može da radii na tim uređajima.
Da bi saznali da li Vaš uređaj podržava AFRd ili ne podržava navedeni TV Box, morate instalirati AFRd na box i uveriti se da li radi ili ne. Ako AFRd ne radi na vašem uređaju, ništa nije izgubljeno - uvek možete jednostavno deinstalirati program sa Vašeg TV boxa.

Kada je AFRd aktivan na boxu prilikom prilikom prebacivanja sa kanala na kanal ili kada gledate film preko plejera AFRd automatski usklađuje brzinu frame rate sa filma na vaš televizor (ekran TV-a se zatamni 1-2 sekunde a najviše do 3-5 sekundi) i vaš televizor je sinhronizovan sa frejm rate priloga kojeg gledate preko TV boxa. Na žalost zatamnjenje ekrana je neizbežno da AFRd uradi sinhronizaciju između televizora i video sadržaja, ali dobivate glatku reprodukciju sadržaja kojeg gledate bez trzanja i preskakanja frejmova.

Autor ovog teksta koristi AFRd na svom TV boxu Magicsee N5Max sa procesorom AmLogic S905X2 i veoma sam zadovoljan sa ovim programom. Pravo je zadovoljstvo gledati YouTube priloge u 4K sa 60 fps sve glatko klizi bez izgubljenih frejmova između TV boxa i televizora. Preporuka za vlasnike TV boxova sa AmLogic procesorima.

Program AFRd možete skinuti na ovom LINKU.

1000 Characters left